Ako radite na masi, ova hladna salata od puretine odličan, brzi i ukusan je izbor. Grožđe i celer čine dodatno svježom i hrskavom, a može izdržati nekoliko dana i poslužiti i kao obrok na poslu. S nutricionističke strane, daje izvrsnu kombinaciju proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih masti.
SASTOJCI:
250g kuhanog cjelovitog tijesta (spiralno preporučeno)
180ml nemasnog jogurta
2 žlice nisko kalorične ili nemasne majoneze
1 žličica vinskog octa
2 žličice senfa
2 glavice luka, nasjeckanog
230g bijelog purećeg mesa, nasjeckanog na muške komade
2 stabljike celera, sitno nasjeckanog
65g crnog grožđa, rezanog
2 žlice grožđice
21g oraha, usitnjenih
UPUTE:
- Započnite sa kuhanjem tjestenine prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu, promiješajte jogurt, majonezu, ocat i senf.
- Ispecite puretinu nasjeckanu na manje komade.
- Ubacite u posudu puretinu, iscijeđenu tjesteninu, celer, grožđe i grožđice. Prelijte gotovim umakom.
- Pospite salatu orasima i promiješajte još jednom prije serviranja.
PO PORCIJI:
• 4 serviranja
Kalorija: 308
Masti: 9g
Ugljikohidrata: 32,75g
Proteini: 28g
DOBAR TEK! 😄
Primjedbe
Objavi komentar