Baš kao što možete jesti slane i slatke palačinke, muffini također dolaze u dvije, jednako zanimljive verzije. Osim što sadrži slaninu, u ovoj varijanti muffina jedan od glavnih sastojaka je i karfiol.
Karfiol ili cvjetača povrće je bogato vlaknima i vitaminom B, a sadrži antioksidanse i fitonutrijente koji štite od raka. Sadrži i vlakna pogodna za mršavljenje te kolin koji je neophodan za učenje i pamćenje. Uz karfiol, glavni sastojci uključuju sir i jaja cheddar koji daju energiju i pomažu vam da se oporavite nakon treninga, dok jalapeño paprika pruža bogat i pomalo pikantan okus.
Jesmo li pobudili vašu znatiželju? Ako je odgovor pozitivan, pripremite ove ukusne muffine već danas i iznenadite svoje nepce na posve nov i ugodan način.
SASTOJCI:
3 kriške slanine
1 glava karfiola
1 žličica praška za pecivo
1 šalica bademovog brašna
3 jaja
1 jalapeño papar (narezan s uklonjenim kamenjem)
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
2 žlice vlasca
1 ½ šalice nasjeckanog sira cheddar
maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Pržite slaninu dok ne postane hrskava. Stavite sa strane da se ohladi i narežite na manje komade.
- Miješajte karfiol dok se ne pretvori u "rižu", a zatim dodajte prašak za pecivo u blender i opet blendajte.
- Pomiješajte karfiol s ostalim sastojcima i slaninom u zasebnoj zdjeli dok se ne sjedini.
- Kalup za muffine lagano podmažite sprejem s maslinovim uljem i ravnomjerno rasporedite tijesto.
- Muffine pecite oko pola sata. Zatim ih pustite da se ohlade 10 minuta prije posluživanja.
DOBAR TEK! 😊
Primjedbe
Objavi komentar