SLANA VARIJANTA - MUFFINI SA SLANINOM



Baš kao što možete jesti slane i slatke palačinke, muffini također dolaze u dvije, jednako zanimljive verzije. Osim što sadrži slaninu, u ovoj varijanti muffina jedan od glavnih sastojaka je i karfiol.


Karfiol ili cvjetača povrće je bogato vlaknima i vitaminom B, a sadrži antioksidanse i fitonutrijente koji štite od raka. Sadrži i vlakna pogodna za mršavljenje te kolin koji je neophodan za učenje i pamćenje. Uz karfiol, glavni sastojci uključuju sir i jaja cheddar koji daju energiju i pomažu vam da se oporavite nakon treninga, dok jalapeño paprika pruža bogat i pomalo pikantan okus.


Jesmo li pobudili vašu znatiželju? Ako je odgovor pozitivan, pripremite ove ukusne muffine već danas i iznenadite svoje nepce na posve nov i ugodan način.


SASTOJCI:

3 kriške slanine

1 glava karfiola

1 žličica praška za pecivo

1 šalica bademovog brašna

3 jaja

1 jalapeño papar (narezan s uklonjenim kamenjem)

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

2 žlice vlasca

1 ½ šalice nasjeckanog sira cheddar

maslinovo ulje



PRIPREMA:

  1. Pržite slaninu dok ne postane hrskava. Stavite sa strane da se ohladi i narežite na manje komade.
  2. Miješajte karfiol dok se ne pretvori u "rižu", a zatim dodajte prašak za pecivo u blender i opet blendajte.
  3. Pomiješajte karfiol s ostalim sastojcima i slaninom u zasebnoj zdjeli dok se ne sjedini.
  4. Kalup za muffine lagano podmažite sprejem s maslinovim uljem i ravnomjerno rasporedite tijesto.
  5. Muffine pecite oko pola sata. Zatim ih pustite da se ohlade 10 minuta prije posluživanja.

 


DOBAR TEK! 😊

Primjedbe