BANANA MUFFINI


Ovi slatki zalogaji pripremaju se bez šećera i zaslađivača. Muffini od banane sadrže pravo bogatstvo proteina i vlakana, vrlo malu dozu ugljikohidrata. Stoga će se savršeno uklopiti u vaš plan zdrave prehrane. Zahvaljujući dobrom hranjivom sastavu, izvrstan je izbor kao pustinja za sve one koji teže mršavljenju.


Banane su dobar izvor vitamina (vitamin C i B6), pozitivno djeluju na zdravlje kože, zahvaljujući bogatstvu kalije, pomažu u regulaciji krvnog tlaka i očuvanju zdravlja srca. Uz to, ovo ukusno tropsko voće zbog visokog sadržaja vlakana pozitivno utječe na zdravlje probavnog sustava. Iskoristite sve blagodate koje banane pružaju našem tijelu i zasladite svoje jutro najfinijim muffinima od banane!


SASTOJCI:

3 zrele banane

3 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije 

1 žličica cimeta

1 žličica praška za pecivo

1/4 žličice soli

3 šalice bademovog brašna

1/4 šalice tamne čokolade

sprej od kokosovog ulja


PRIPREMA:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalupe za muffine lagano namažite kokosovim uljem i ostavite sa strane.
  3. U blender stavite banane, jaja, ekstrakt vanilije, cimet, prašak za pecivo i sol. Miješajte nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. U blender dodajte bademovo brašno i opet kratko izmiksajte.
  5. Tamnu čokoladu sitno nasjeckajte i žlicom nježno umiješajte u smjesu.
  6. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe za muffine (12 muffina) i pecite oko 30 minuta. Pred kraj pečenja čačkalicom provjerite jesu li muffini gotovi.
  7. Izvadite muffine iz pećnice i pustite ih da se ohlade oko 20 minuta prije posluživanja.


Primjedbe